Știri recente, analize complexe, fii informat!

Caută
Close this search box.

CJ Gorj a mers în vizită pe șantierul din Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu

Distribuie:

Actualizat la: 2024-02-12 15:53:21
acum 5 luni

Consiliul Județean Gorj are în implementare proiectul „Creșterea eficienței energetice a clădirii Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, str. Progresului, nr. 18”, ce se derulează în baza Contractului de finanțare nr. 73760 din 23.06.2022, înregistrat la Consiliul Județean Gorj sub nr. 11255 din 06.07.2022, depus spre finanțare în cadrul Apelului de proiecte PNRR/2022/C5/2/B.2.1/1, Componenta 5 – Valul renovării, axa 2 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice, operațiunea B.2: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice.

Astăzi, 12.02.2024, președintele Consiliului Județean Gorj, alături de persoanele responsabile de implementarea proiectului din cadrul instituției, au efectuat o vizită de lucru în șantier, pentru a evalua stadiul execuției lucrărilor. Având în vedere complexitatea acestora și obligativitatea executării acestora fără a afecta activitatea medicală, s-au purtat discuții cu reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu și cu cei ai executantului lucrării, pentru a preîntâmpina eventualele probleme care pot apărea.

Reamintim că, prin proiect se execută lucrări de creștere a eficienței energetice, conform documentației tehnico-economice elaborate, după cum urmează:

▪ izolarea termică a fațadelor cu vată minerală;

▪ hidroizolație pereți spre exterior;

▪ înlocuirea tâmplăriei PVC, conform cerințelor din Auditul energetic și închiderea balcoanelor;

▪ montarea de pervazuri interioare și exterioare la fiecare geam;

▪ refacerea finisajelor în zonele de intervenție;

▪ reabilitare grupuri sanitare;

▪ montare sistem de umbrire pentru sezonul cald;

▪ refacerea trotuarelor exterioare;

▪ reparații șarpantă și înlocuire învelitoare;

▪ înlocuirea integrală a sistemului de colectare și transport a apelor pluviale (jgheaburi, burlane etc.);

▪ înlocuirea integrală a parazăpezilor;

▪ montare uși acces secții antifoc cu mânere antipanică;

▪ reabilitare instalații electrice, termice și sanitare;

▪ înlocuire cazane preparare agent termic;

▪ montare chiler;

▪ montare panouri fotovoltaice;

▪ montare panouri solare;

▪ montare instalație electrică de autovehicule electrice.

“Serviciile medicale de calitate au reprezentat, permanent, o prioritate pentru Consiliul Județean Gorj, astfel că, autoritatea publică județeanăși-a orientat eforturile pentru obținerea de finanțări consistente pentru realizarea investițiilor în sistemul sanitar din Gorj. Rezultatele primează, un spital modern, destinat cetățenilor județului Gorj fiind esențial pentru exercitarea actului medical de calitate. Cu toate acestea, suntem conștienți că anvergura și complexitatea lucrărilor, precum și perioada de implementare, de 24 de luni, vor perturba liniștea pacienților și a personalului medical, motiv pentru care ne cerem scuze pentru disconfortul creat.”, a transmis Consiliul Județean Gorj.