Știri recente, analize complexe, fii informat!

Caută
Close this search box.

Cod PORTOCALIU de ploi torențiale, grindină și descărcări electrice

Distribuie:

Actualizat la: 2023-06-10 09:55:08
acum 1 an

INFO // Instabilitate atmosferică accentuată, local cantități însemnate de apă 

🟧 COD PORTOCALIU: 10 iunie, ora 13 – 10 iunie, ora 21. Zonele vizate sunt sud-vestul și nord-vestul Transilvaniei, Maramureș, nordul Crișanei și al Olteniei, Carpații Occidentali și Meridionali. 

În aceste regiuni, vor fi perioade cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină de mici dimensiuni, iar în intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor depăși local 35-40 l/mp și, pe alocuri, 50 l/mp.

🟨 COD GALBEN: 10 iunie, ora 11 – 11 iunie, ora 00

Zonele vizate sunt vestul, nord-vestul, centrul și sud-vestul țării. 

În intervalul menționat, pe arii extinse în Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și în Oltenia și local în vestul și nordul Munteniei, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată. Se vor semnala perioade cu averse – ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, pe alocuri cu aspect de vijelie (rafale de până la 55-65 km/h) și izolat grindină de mici dimensiuni. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20-30 l/mp, iar punctiform 35 l/mp.