Știri recente, analize complexe, fii informat!

Caută
Close this search box.
Banner PSD

Comisia Europeană a decis să finanțeze proiectele Aparegio Gorj

Distribuie:

Actualizat la: 2023-10-06 14:17:35
acum 7 luni

O realizare extrem de importantă a fost bifată pe agenda directorului general, Traian Pătrășcoiu. După 3 ani de muncă, Jaspers (European Investment Bank) a semnat în data de 4 octombrie 2023, documentul menit să sprijine “Proiectul Regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Gorj”, a cărui finanțare a fost semnat cu MIPE ( Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene) în data de 23 decembrie 2020 . 

Prin această inițiativă, Comisia Europeană pune la dispoziția statelor membre beneficiare, experiența lor profesională în vederea utilizării cât mai eficiente a fondurilor pentru investiții.

Prin acordul venit din partea asistenței tehnice, programul de investiții al operatorului  a ajuns la Bruxelles pentru analiză, urmând a primi finanțare pentru investiții. În prima etapă prin Programul Operațional 2014-2020, ar urma să ajungă 40,5 milioane de euro,iar 182,1 milioane de euro fiind pregătiți pentru Programul Operațional 2021-2027.

În perioada imediat următoare, Comisia Europeană, poate solicita clarificări și detalii suplimentare privind datele proiectului, sperând ca până la finele anului  2023, Aparegio Gorj să obțină decizia de finanțare.

Acest obiectiv se află la un pas de reușită cu sprijinul AM POIM, JASPERS, colegilor si colaboratorilor Aparegio Gorj, cărora operatorul le mulțumește.

banner Cosmin Mihai Popescu
Banner Marcel Laurentiu Romanescu