Știri recente, analize complexe, fii informat!

Caută
Close this search box.

(Foto) Un urs dă târcoale, zilnic, în zona Pasul Vâlcan, localnicii sunt DISPERAȚI, autoritățile emit mesaje RO-Alert 

Distribuie:

Actualizat la: 2023-05-25 08:19:28
acum 1 an

Încă de duminica trecută, un urs este văzut, zilnic, în zona Pasului Vâlcan. E periculos spun cei care îl văd, iar primarul din Vulcan le cere oamenilor să evite zona de munte respectivă. Au fost emise și mai multe mesaje de tip RO-Alert oamenilor din zonă. 

Ursul a atacat o stupină și a făcut pagube, iar localnicii care au case în zonă se tem pentru ei și animalele din gospodării. Asta, în timp ce primarul le cere oamenilor să fie precauți. 

„Nu este prima dată când coboară aici. Avem un producător de miere care s-a ales cu pagube. După ce a intrat pe propietatea lui, în zilele urmă-toare a reapărut pe drumul de la tegondolă, spre Pasul Vâlcan. Considerăm că e foarte periculos și facem un apel ca oamenii să nu circule în această perioadă, știind că foarte mulți fac plimbări pe acolo”, spune Cristian Merișanu, primarul municipiului Vulcan, citat de cronicavj.ro. 


În zonă au ajuns și asociațiile de vânători, iar locul va fi monitorizat cu camere video în perioada următoare. 

„S-a luat legătura cu Asociația Băniceana, cei care sunt vânători acolo, cu care avem un cpontract și au fost deja, împreună cu angajații de la primărie, de la Situații de Urgență. Au făcut goană, au încercat să îl găsească și nu a fost încă identificat. E o zonă extravilană, dar mai mulți oameni au spus că au văzut ursul, ce pare a avea 2-3 ani. Se vor monta camere de supraveghere și, dacă va văzut, urmează să găsim ce măsuri luăm”, mai afirmă edilul din Vulcan.