Consiliul Județean Gorj va realiza o nouă investiție finanțată prin Programul național de investiții “Anghel Saligny” pentru reabilitarea mai multor tronsoane de pe cinci drumuri județene, însumându-se o lungime totală de 53,097 km.
Valoarea estimată a proiectului este de 207 milioane de lei, contractul de finanțare fiind semnat în luna februarie a.c. de Cosmin-Mihai Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice Și Administrației.
„Angajamentul nostru față de modernizarea infrastructurii rutiere din județul Gorj este mai ferm ca niciodată. Acest proiect ambițios nu doar că va îmbunătăți siguranța și confortul utilizatorilor drumurilor județene, dar va stimula și dezvoltarea economică și socială a regiunii. ” – a precizat Cosmin-Mihai Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.
Până la finalul lunii martie 2024 va fi demarată procedura de achiziție publică privind întocmirea proiectului tehnic, asistenței tehnice din partea proiectantului și execuției lucrărilor pentru noua investiție în infrastructura rutieră de interes județean, fiind deja finalizată documentația tehnică premergătoare scoaterii la licitație a noului obiectiv de investiție.
Astfel, se vor efectua intervenții și lucrări de reabilitare pe tronsoane ce aparțin:
– DJ 663 cu originea în DN 66 (E79), ce traversează localitățile Dâmbova – Cârbeşti – Tâlveşti – Urecheşti
– DJ 672C cu originea în DN 67, ce traversează localitățile Tălpăşeşti – Stroieşti – Răchiţi – Runcu până în DN 67D
– DJ 672B ce traversează localitățile Ursați -Frătești-Suseni,
– DJ 665A cu originea în DN 67, ce traversează localitățile Bălăneşti – Voiteştii din Vale – Grui, până în DJ 665
– DJ 664A cu originea în DJ 664, ce traversează localitățile Turcineşti – Rugi – Curpen – Stăneşti – Ursaţi, până în DJ 672B, Județul Gorj
Consiliul Județean Gorj are în vedere viabilizarea acestor sectoare de drum, respectiv aducerea acestora la parametrii tehnici actuali, principalele categorii de lucrări vizând:
– rectificarea în plan, în profil transversal a elementelor sectoarelor de drumuri existente şi eliminarea punctelor periculoase, dacă este cazul;
– reabilitarea structurii rutiere;
– amenajarea acostamentelor;
– rezolvarea scurgerii apelor pe tot traseul drumurilor expertizate;
– amenajarea de rigole şi şanţuri de colectare şi dirijare a apelor pluviale;
– amenajarea podeţelor în scopul asigurării preluării şi scurgerii apelor pluviale.
– reabilitarea podurilor amplasate pe traseele drumurilor județene;
– semnalizarea rutieră;
– piste de bicicliști;
– trotuare;
– stații de transport în comun;
– parapeți de protecție
– amenajare drumuri laterale;
– reabilitare poduri și construirea unui pod nou.
Consiliul Județean Gorj își exprimă încrederea că această inițiativă va aduce beneficii semnificative comunității locale și va contribui la o mai bună conectivitate regională, consolidând totodată angajamentul județului față de îmbunătățirea continuă a calității vieții cetățenilor săi.