Știri recente, analize complexe, fii informat!

Caută
Close this search box.

Măsuri necesare pentru protejarea instalaţiei de apă

Distribuie:

Actualizat la: 2024-01-16 08:53:15
acum 6 luni

Având în vedere temperaturile scăzute care se anunţă în perioada următoare, pentru a evita problemele legate de riscul de îngheţ şi cheltuielile cu reparaţiile sau înlocuirea apometrelor, APAREGIO GORJ SA adresează utilizatorilor câteva recomandări privind protecţia contoarelor şi branşamentelor de alimentare cu apă în sezonul rece:

– Vă recomandăm verificarea periodică a stării căminului de contor şi a contorului pentru a preîntâmpina eventuale pagube materiale. Dacă apometrul este montat într-un cămin, asiguraţi-vă că acesta este închis etanş cu un capac.

-Vă recomandăm să nu utilizaţi pentru izolare materiale care absorb umezeala (paie, textile, hârtie, etc) şi să vă asiguraţi că rama şi capacul de protecţie sunt bine fixate, iar capacul este închis. De asemenea, verificaţi robineţii din căminele de apometru care închid traseul spre reţeaua interioară, pentru a se observa dacă pot fi manevraţi cu uşurinţă.

-Pentru apometrele amplasate în subsoluri, recomandăm reducerea suprafeţelor gurilor de ventilaţie pentru a menţine temperatura peste limita de îngheţ a contoarelor. Îngheţarea contorului determină blocarea şi deteriorarea sa, iar acest lucru poate duce la inundarea căminului sau lipsa apei.

Ce puteţi face pentru a evita îngheţarea contorului şi a conductelor interioare, aflate în responsabilitatea dvs.:

-nu închideţi complet căldura atunci când este frig;

-protejaţi atât contorul cât şi conductele de expunerea la curenţi de aer reci.

In cazul în care contorul a îngheţat, dezgheţarea acestuia se face prin încălzirea treptată a spaţiului în care este montat.

“Atenţie! Nu folosiţi flacără deschisă şi nu turnaţi apă fierbinte pe contor. Oricare din aceste acţiuni pot deteriora contorul şi instalaţia sau pot declanşa o avarie. Este necesară protejarea de îngheţ inclusiv a robineţilor şi a reţelei înainte şi după contor. Dacă şi în trecut au mai fost probleme de îngheţ vă rugăm să izolaţi instalaţiile.”, a transmis Aparegio Gorj.