Știri recente, analize complexe, fii informat!

Caută
Close this search box.

Premieră în Gorj: județul are o hartă turistică și administrativă datorită unui proiect SALVAMONT

Distribuie:

Actualizat la: 2023-10-25 17:04:24
acum 9 luni

Începând din acesta lună, județul Gorj beneficiază de o hartă turistică și administrativă a județului, realizată printr-un proiect al salvamontiștilor gorjeni, proiect al cărui rezultat final este o premieră pentru județul nostru, prin realizarea și punerea la dispoziția autorităților publice și tuturor cei interesați o hartă profesională, în format editabil, pe care se deține drepturile de autor, drept deplin de utilizare și care se poate adapta și folosi conform necesităților.
Proiectul ”Gorjul turistic și pitoresc” a cuprins atât culegerea de date necesare realizării hărții digitale cu o firma specializată, cât și amplasarea a 6 harți turistice printate pe panourile de informare turistică de la intrările rutiere din județul Gorj, respectiv din localitățile Motru, Padeș, Bumbești Jiu, Polovragi, Logrești, Țânțăreni.
Harta realizata cuprinde absolut toate localitățile județului, până la nivel de sat, toate căile rutiere și distanțele dintre acestea , principalele obiective de interes turistic, istoric, natural și cultural ale județului Gorj, amplasate geografic pe harta simbolizate prin pictograme specifice conform Sistemului Internațional de semnalizare. De asemenea hărțile amplasate in teren dețin și un cod QR ce poate fi scanat si care îi va direcționa pe cei interesați către secțiunea de turism a paginii Consiliului Județean Gorj.
Proiectul a fost finanțat din bugetul județului Gorj pe anul 2023 , alături de sprijinul financiar acordat de Consiliul Județean Gorj, aducându-și aportul financiar sau material Asociația ”Acasă la Brâncuși”, Salvamont Gorj , Salvamont Romania si Asociația Salvatorilor Montani din Gorj .
Costurile de concepție, realizare și achiziție a drepturilor de autor au fost de cca 7.500 ron plus TVA, reprezentând cca 60% din valoarea totala a proiectului.