Știri recente, analize complexe, fii informat!

Caută
Close this search box.

Președintele CJ Gorj: Haideți să redescoperim România Autentică la Hobița, acasă la Brâncuși!

Distribuie:

Actualizat la: 2024-06-18 18:13:51
acum 4 săptămâni

Festivalul „România Autentică” va avea loc în perioada 22-23 iunie 2024, la Hobița, în comuna Peștișani. Și anul acesta, la eveniment vor participa zeci de meșteri populari din întreaga țară. Totodată, vor fi organizate și spectacole și vor urca pe scenă artiști renumiți din România. 

“Am plăcerea de a vă invita să participați la Festivalul „România Autentică”, un eveniment de suflet ce va avea loc în perioada 22-23 iunie 2024, la Hobița, în comuna Peștișani. 

Acest festival, ajuns la cea de-a șaptea ediție, este organizat de Primăria și Consiliul Local al comunei Peștișani, în parteneriat cu Consiliul Județean Gorj.

Festivalul „România Autentică” este unul dintre cele mai importante evenimente culturale din Oltenia, devenind într-un timp record un reper național. Aproximativ 70 de meșteri și artizani populari din întreaga țară vor fi prezenți, oferindu-vă posibilitatea de a descoperi și achiziționa produse autentice, lucrate cu măiestrie. Pe lângă standurile cu produse tradiționale, festivalul va include ateliere distractive și educative pentru copii și adulți, unde veți putea învăța tehnici tradiționale de meșteșug și creații artistice. 

Nu sunt uitați nici iubitorii muzicii populare românești.

Maestrul Gheorghe Zamfir și Orchestra Metropolitană București – dirijor Daniel Jinga, precum și Constantin Enceanu, Ansamblul „Doina Gorjului” – dirijor Florin Chirițoiu, cu soliștii Victorița Lăcătușu, Drăgan Ion, Alexandra Bleaje, Georgiana Bîrsac, Adriana Soreanu și Corpul de balet al Ansamblului „Doina Gorjului” – coregraf Valeriu Saraolu, formația Triton, Cosmin Birlan, Olguța Berbec, sunt doar câteva dintre plăcutele surprize pregătite pentru cele două zile de relaxare și voie bună.

Vă aștept cu drag să petrecem împreună două zile de poveste, să ne bucurăm de frumusețea tradițiilor românești și să celebrăm autenticitatea și creativitatea poporului nostru.”, a transmis Cosmin Popescu, președintele CJ Gorj.