Știri recente, analize complexe, fii informat!

Caută
Close this search box.

Proiectul derulat de APAREGIO Gorj S.A. din fonduri europene nerambursabile atinge un prim prag de maturitate

Distribuie:

Actualizat la: 2024-05-27 11:00:35
acum 2 săptămâni

În data de 22.05.2024, a fost emisă de către Comisia Europeană Decizia de aprobare a contribuției financiare la proiectul major ”Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Gorj” pentru un cost eligibil total de 19.913.818 €. Astfel se încheie prima etapă în implementarea proiectului, cea derulată institutional prin contractul de finanțare semnat în data de 23.12.2020 pentru APAREGIO Gorj S.A. de către Traian Pătrășcoiu, în calitate de Director General, cu Autoritatea de Management – AM POIM.

Această sumă reprezintă valoarea eligibilă din cea efectiv realizată în acest proiect în cadrul Programului Operațional Infrastructura Mare – POIM, diferența până la cea totală de 21.184.913 € reprezentând contribuția financiară a APAREGIO Gorj S.A.

Emiterea Deciziei de către Comisie reprezintă o bornă obligatorie în vederea etapizării proiectului în scopul continuării finanțării acestuia din fondurile alocate prin Programul Dezvoltare Durabilă, pentru suma de 242.967.544 € (din care eligibilă 201.430.368,47 €).

“Reamintim că ”Proiectul Regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Gorj” presupune investiții pentru îmbunătățirea proceselor de captare, tratare și distribuție a apei potabile și pentru colectarea și epurarea apelor uzate în județul Gorj. Lucrările care vor fi realizate în cadrul proiectului sunt localizate în județul Gorj, la nivelul a 69 de localități din 12 UAT-uri, grupate în 14 sisteme de alimentare cu apă, dintre care, 2 sisteme zonale de alimentare cu apă și 12 sisteme de alimentare cu apă.

Directorul General al APAREGIO Gorj S.A., Domnul Traian Pătrășcoiu, ține să transmită în acest moment mulțumirile sale celor care au contribuit la această realizare, gândurile sale bune fiind îndreptate în special către Domnul Cosmin Popescu, cosemnatar al contractului de finanțare, în calitate de Președinte al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară –”ADIA” Gorj.

Ce urmează? În continuare, multă muncă și dedicare, echipa de la APAREGIO Gorj S.A., desfășurându-și  activitatea cu același profesionalism. Și va reuși, pentru că să nu faci nimic e tare greu pentru noi, deoarece nefăcând nimic niciodată nu știi când ai terminat!”, a transmis Aparegio Gorj.