Știri recente, analize complexe, fii informat!

Caută
Close this search box.
Banner PSD

Gorj: Șapte indivizi care vindeau DROGURI în școli, ÎNCĂTUȘAȚI

Distribuie:

Actualizat la: 2024-03-15 17:06:58
acum 2 luni

La datele de 14 și 15.03.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Gorj, au dispus reținerea a 7 inculpați (unul cetățean străin), cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de risc și mare risc.


Din probele administrate a rezultat că, în vara anului 2023, pe raza județului Gorj a fost inițiat și constituit un grup infracțional organizat, care şi-a desfăşurat activitatea până la data de 14 martie 2024, în scopul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri.

Acestea erau achiziționate de liderul grupului, iar după porționarea și ambalarea, membrii le comercializau, către diverși consumatori, cu sume cuprinse între 50 și 70 lei pentru un gram.
Cercetările efectuate în cauză au relevat că inculpații au vândut droguri de risc (canabis) și de mare risc (3-CMC, cunoscut sub denumirea generică de cristal), către consumatori, în special tineri, inclusiv elevi ai unor instituții de învățământ de pe raza județului Gorj.


Au fost puse în aplicare 5 mandate de percheziție domiciliară, fiind identificate și ridicate: cantitățile de aproximativ 800 grame canabis, 30 grame ”cristal” (3-CMC, drog de mare risc), o cantitate de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, 356 comprimate din categoria steroizi, sumele de 66.570 lei și 9.450 euro, două cântare de precizie și cinci grindere ce conțin fragmente vegetale, mai multe telefoane mobile, precum și alte mijloace de probă.
De asemenea, au fost ridicate două autoturisme, din care unul din categoria lux.


În cursul acestei zile, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Gorj cu propunerea de arestare a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.

banner Cosmin Mihai Popescu
Banner Marcel Laurentiu Romanescu