Știri recente, analize complexe, fii informat!

Caută
Close this search box.

IPJ Gorj: Sute de amenzi, în valoare de 370.000 de lei, în minivacanța de Rusalii

Distribuie:

Actualizat la: 2023-06-06 14:01:42
acum 1 an

ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR GORJENI PENTRU SIGURANȚA CETĂȚENILOR ÎN PERIOADA 1-4 IUNIE A.C.

În intervalul 1-4 iunie a.c., polițiștii gorjeni au fost la datorie pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, pentru ca cetățenii să se poată bucura în liniște de acestă minivacanță.

Polițiștii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj au fost prezenți pe principalele artere de drum din județ, principalul obiectiv fiind prevenirea accidentelor rutiere, prin depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză sau conduc autoturisme sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

În perioada analizată, polițiștii au intervenit la 374 de evenimente, dintre care 243 au fost semnalate prin Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112.

Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii au aplicat 930 de sancţiuni contravenţionale, valoarea acestora depășind de 370.000 de lei.

Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 106 de permise de conducere.

În 93 de situații, permisele de conducere au fost reținute ca urmare a depășirii limitei legale de viteză.

De asemenea, au fost retrase 22 de certificate de înmatriculare.

Tot în acest interval, polițiștii de ordine publică au emis 3 ordine de protecție provizorii pentru o perioadă de cinci zile, în două cazuri de amenințare și unul de violență în familie.

De menționat este faptul că în perioada analizată nu au fost înregistrate accidente rutiere grave.

Exemple:

La data de 1 iunie a.c., polițiști din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Novaci au depistat în trafic, un tânăr de 26 de ani, din municipiul București, în timp ce conducea un autoturism pe drumul public din localitatea Baia de Fier, având dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehciul pe drumurile publice, de către o persoană care are suspendat acest drept.

La data de 2 iunie a.c., polițiști din cadrul Poliției Orașului Turceni au depistat, în trafic, un bărbat 30 de ani, din comuna Doicești, județul Dâmbovița, în timp ce conducea un autoturism pe DN 66 Plopșoru, iar în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație de 0,95 mg/l alcool pur în aer expirat.


La data de 2 iunie a.c., polițiști din cadrul Biroului de Ordine Publică au depistat, în trafic, un bărbat 36 de ani, din municipiul Lupeni, județul Hunedoara, în timp ce conducea un autoturism pe Bulevardul Republicii, din municipiul Târgu Jiu, iar în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație de 0,80 mg/l alcool pur în aer expirat.


La aceeași dată, polițiști din cadrul Poliției Orașului Novaci au depistat, în trafic, un bărbat 41 de ani, din comuna Bumbești-Pițic, în timp ce conducea un autoturism pe strada Pădurii, din orașul Novaci, iar în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație de 0,49 mg/l alcool pur în aer expirat.

În aceeași zi, polițiști din cadrul Poliției Orașului Turceni au depistat, în trafic, un bărbat 33 de ani, din comuna Bumbești-Pițic, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 673 Turceni, iar în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație de 0,85 mg/l alcool pur în aer expirat.

În toate cazurile, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice, de către o persoană aflată sub influența alcoolului.

La data de 4 mai a.c., ora 03:10, polițiști din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Stoina, în timp ce desfășurau activități de supraveghere și control al traficului rutier pe DN 6B Stoina, au efecuat semnalul regulamentar de oprire al unui autoturism, ce se deplasa din direcția Crușeț-Căpreni.

Întrucât autoturismul nu a oprit la semnal, polițiștii au pornit în urmărirea acestuia pe o distanță de circa 1,5 kilometri.

Polițiștii au stabilit că autoturismul era condus de un bărbat de 30 de ani, din localitatea Poiana Mare, județul Dolj, iar acesta nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice, de către o persoană care nu posedă permis de conducere.