Știri recente, analize complexe, fii informat!

Caută
Close this search box.

Un suporter care avea INTERZIS pe stadion a intrat la meciul de la Târgu Jiu și a fost prins de jandarmi

Distribuie:

Actualizat la: 2023-08-07 13:03:04
acum 11 luni


Sâmbătă, 5 august 2023, pe timpul asigurării unui climat de ordine și siguranță publică la meciul de fotbal din cadrul Ligii a II-a desfășurat pe Stadionul Constantina Diță din municipiul Târgu-Jiu, dintre echipele ACS Viitorul Pandurii Tg-Jiu și FC Argeș Pitești, un suporter al echipei oaspete a fost depistat în interiorul arenei sportive deși avea acest drept interzis.
Vigilența jandarmilor din dispozitivele de ordine publică a condus la depistarea în galeria echipei oaspete a unui suporter domiciliat în municipiul Pitești, județul Argeș, care avea aplicată sancţiunea contravenţională complementară de interzicere a accesului la competiţiile sportive de fotbal.
În conformitate cu prevederile art. 61 Cod Procedură Penală, jandarmii au întocmit actele de constatare pentru infracțiunea prevăzută de art. 31 din Legea nr. 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, pentru ,,Fapta unei persoane, căreia i s-a interzis accesul la unele competiţii sau jocuri sportive, de a se afla în arena sportivă unde se desfăşoară o competiţie sau un joc sportiv de genul celor pentru care s-a dispus interdicţia….”
Pentru combaterea violenţei pe stadioane, Jandarmeria Gorj va continua promovarea în spațiul public a măsurilor preventive în scopul informării spectatorilor și a promovării spiritului de fairplay la competițiile sportive.