Știri recente, analize complexe, fii informat!

Caută
Close this search box.

Video: Două persoane rănite pe munte, recuperate de salvamontiștii gorjeni

Distribuie:

Actualizat la: 2023-07-30 14:32:28
acum 11 luni

Update 1 Salvamontiștii gorjeni au ajuns la locul evenimentului și au început acordarea primului ajutor medical celor doua persoane accidentate. La sosirea elicopterul SMURD-IGAV au predat victima aflata în stare mai grava care va fi transportata la un spital din Timișoara, iar cea de-a doua persoana va fi transportata cu ambulanta Salvamont la Târgu Jiu.

Acțiune în derulare a salvamontistilor din cadrul serviciului Salvamont al Consiliului Județean Gorj pentru acordarea primului ajutor medical și recuperarea a doi turiști accidentați in zona lacului Valea lui Iovan, masivul Godeanu. Intervin salvamontiștii aflați în serviciul de tura operativa din Baza centrala Salvamont Tg-Jiu cu o ambulanta Salvamont și cei din baza Salvamont Pades cu un ATV.
O ambulanta SMURD a fost trimisa către locul evenimentului, dar din cauza drumului foarte accidentat va încerca să ajungă cât mai aproape de locul evenimentului. O parte din personalul ambulantei SMURD va fi preluat de către ambulanta Salvamont pentru deplasarea la locul accidentului.
De asemenea, a fost alertat si elicopterul SMURD-IGAV din POA Caransebeș care se va indrepta către zona cu un medic și un salvamontist la bord pentru troliere.

Sursa foto/video Salvamont Gorj