Știri recente, analize complexe, fii informat!

Caută
Close this search box.
Banner PSD

Video: Hoți de bijuterii, prinși și încătușați de polițiști

Distribuie:

Actualizat la: 2023-10-04 13:10:14
acum 8 luni

Un bărbat de 35 de ani şi o femeie de 32 de ani, ambii din comuna Călinești, judeţul Teleorman, au fost reţinuţi de poliţişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale, aceştia fiind bănuiţi de comiterea infracţiunii de furt calificat.

În fapt, în dimineaţa zilei de 06 septembrie a.c., poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Craiova au fost sesizaţi de un bărbat, din municipiul Craiova, cu privire la faptul că, în noaptea de 05/06 septembrie a.c., persoane necunoscute ar fi pătruns în incinta unei societăţi comerciale situată pe strada Brestei, de unde ar fi sustras mai multe bijuterii.

Având în vedere natura evenimentului şi modul de operare folosit, o echipă complexă de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale s-a deplasat la faţa locului, preluând cauza, cercetările fiind continuate sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova.

În urma activităţilor investigativ-operative desfăşurate, s-a stabilit faptul că în noaptea de 05/06 septembrie a.c., bărbatul, având faţa mascată şi prin dislocarea unui perete exterior, ar fi pătruns în incinta unei societăţi comerciale de unde ar fi sustras bijuterii din aur şi argint, femeia rămânând în afara clădirii în scopul asigurării locului faptei, fiind creat astfel un prejudiciu de aproximativ 880.000 de lei.

În dimineaţa zilei de 03 octombrie a.c., cu sprijinul poliţiştilor de frontieră, cei doi au fost identificaţi în incinta Aeroportului Internaţional Henri Coandă Bucureşti, fiind preluaţi şi conduşi la audieri la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj.

Astfel, în urma audierilor şi a probatoriului administrat, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au dispus reţinerea celor doi, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

La activităţi au participat şi poliţişti de investigaţii criminale din cadrul Direcției de Investigații Criminale, Direcției Generale de Poliție a Municipiului București şi I.P.J. Teleorman.

banner Cosmin Mihai Popescu
Banner Marcel Laurentiu Romanescu