Știri recente, analize complexe, fii informat!

Caută
Close this search box.

Video: Medicul înecat într-un lac din zona Văliug a fost găsit de salvamontiștii gorjeni

Distribuie:

Actualizat la: 2023-07-27 13:56:30
acum 11 luni

Tehnologiile implementate de
Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont Salvamont Romania, impreuna cu partenerul de tehnologie Vodafone Romania si cu sprijinul UAT – Consiliul Județean Gorj dau din nou roade.

“Nu intotdeauna echipele de salvare pot fi anuntate in timp util, mai ales cand vorbim de puterea apelor, insa si in aceste situatii deja tragice venim in sprijinul familiei indurerate pentru linistea acesteia.

Persoana data disparuta in lacul Gozna de langa Valiug a fost gasita folosind tehnologia de ultima generatie a sonarului digital bazat pe Inteligenta Artificiala

O echipa de salvatori din cadrul serviciului Salvamont al Consiliului Județean Gorj a participat, începând de ieri, la căutările persoanei înecate în lacul Gozna de lângă Valiug.
Salvamontistii au folosit un echipament de detecție foarte performant , unic la noi în țară, bazat pe inteligenta artificiala reușind sa localizeze trupul victimei . În primele doua zile victima a fost căutată cu scafandri , dar datorita suprafeței foarte mari a lacului și vizibilității reduse la zero, căutările au rămas fără rezultat. De ieri dupa amiaza au intrat în dispozitivul de căutare organizat de catre ISU Caras și cei doi salvamontiști care au reușit sa detecteze locația în care se afla victima. Astazi au fost reluate scufundările și trupul neînsuflețit fost recuperat.

Detectorul și alte echipamente de salvare acvatica de ultima generație, drone subacvatice, drone aero cu capacitate de transport și lansare de echipamente medicale și de salvare, lansatoare de coarda au fost prezentate , în premiera nationala, săptămâna trecută în cadrul exercitiului Aquares 2023 organizat de catre Consiliul Judetean Gorj, Vodafone România și Salvamont România pe lacul Sâmbotin din judetul Gorj.”