Știri recente, analize complexe, fii informat!

Caută
Close this search box.

Copiii internați în SJU Târgu Jiu au avut o surpriză de 1 Iunie

Distribuie:

Actualizat la: 2023-06-01 18:01:15
acum 1 an

De Ziua Internațională a Copilului, pacienții internați în Secția Pediatrie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu au primit daruri din partea preșcolarilor  de la Grădinița „Samariteanul” din Târgu-Jiu.

Micuții participă la un proiect interjudețean denumit „ȘI EU VREAU SĂ AJUT!”, iar în cadrul acestuia, în fiecare lună, copiii, sprijiniți de cadrele didactice și de părinți,  ajută anumite persoane prin rugăciuni și mici atenții care arată apreciere, admirație și respect. 

Astfel, de Ziua Copilului, micuții pacienți ai Secției Pediatrie au primit daruri (jucării) din partea oaspeților de la   Grădinița”Samariteanul”  

De asemenea, cadrele medicale au primit diplome special create de preșcolarii care au vrut să își arate admirația și respectul față de medici și asistente!

„Preșcolarii Grădiniței Samariteanul au finalizat ultima acțiune a proiectului ȘI EU VREAU SĂ AJUT- derulat pe parcursul acestui an școlar. Cu această ocazie, copiii din grădiniță, ajutați de părinții lor, au donat jucării și au confecționat felicitări pentru copiii internați în Secția Pediatrie a Spitalului Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu. O echipă de angajați ai grădiniței s-au deplasat la Spital  pe 1 Iunie 2023 și au dăruit jucăriile donate de preșcolari copiilor internati, care nu pot sărbători altfel această zi dedicată lor, fiind internați. De asemenea, a fost oferită o diplomă cu mesaj de apreciere pentru cadrele medicale care îngrijesc cu dragoste copiii aflați pentru o perioadă internați în Secția Pediatrie.

Scopul proiectului a fost acela de a-i învață pe copii să aibă compasiune, să simtă empatie față de cei din jur.

Preșcolarii au dăruit cu bucurie și și-au exprimat dorința de a se deplasa ei personal să înmâneze  jucăriile. Nu au putut veni ei, din motive de siguranță pentru ei, dar le-am promis că le vom trimite poze, pentru a vedea încântarea copiilor care au primit jucăriile. Mulțumim tuturor celor implicați în acest proiect!”, a spus Tabita Botănel, directorul Grădiniței Samariteanul.