Știri recente, analize complexe, fii informat!

Caută
Close this search box.
Banner PSD

Femeie din Gorj, prinsă de polițiști cu mii de articole pirotehnice

Distribuie:

Actualizat la: 2023-12-18 16:21:34
acum 5 luni

La data de 16 decembrie 2023, polițiști din cadrul Poliției Orașului Rovinari au desfășurat activități specifice planului de acțiune Pirotehnic în Târgul Săptămânal Peșteana Jiu.

În acest sens, polițiștii au identificat o femeie, în vârstă de 53 de ani, din municipiul Târgu Jiu, în timp ce oferea spre vânzare mai multe articole pirotehnice, neavând acest drept.

Polițiștii au procedat la indisponibilizarea a 6.080 de articole pirotehnice , în vederea continuării cercetărilor, urmând ca în cursul zilei de 19 decembrie 2023 acestea să fie predate unei unități de profil autorizată.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuarea de operațiuni cu articole pirotehnice.

“Polițiștii reamintesc pe această cale cetățenilor că persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articole pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor și a mediului.

Cumpărați articole pirotehnice de divertisment doar din locurile special autorizate pentru comercializare.

Evitați cumpărarea de pe internet prin diverse platforme de vânzări!

Doar persoanele cu vârsta peste 16 ani pot utiliza articolele pirotehnice de divertisment (F1) care prezintă un risc foarte scăzut și un nivel de zgomot neglijabil.

În categoria 1 sunt incluse doar obiectele pirotehnice de divertisment foarte mici de tipul artificiilor (steluțe, lumânări scânteietoare, jerbe cu scântei, minifacle, minisori, inele cu foc, sateliți)

NU UITAȚI!

Folosirea petardelor este interzisă în interiorul localităților, pe aleile pietonale și în spații deschise cu aglomerări de persoane, pe drumurile publice deschise circulației rutiere sau în locurile în care există riscul producerii de alunecări de teren, avalanșe sau căderi de pietre ori la o distanță mai mică de 500 de metri de păduri.

Majoritatea accidentelor înregistrate au fost cauzate de folosirea în scop de divertisment a petardelor, articole pirotehnice destinate exclusiv scopurilor tehnice.”, a transmis IPJ Gorj.

banner Cosmin Mihai Popescu
Banner Marcel Laurentiu Romanescu