Știri recente, analize complexe, fii informat!

Caută
Close this search box.

(Foto) Polițiștii gorjeni, acțiune cu zeci de copii din Țicleni

Distribuie:

Actualizat la: 2023-07-18 14:34:38
acum 11 luni

Ieri, 17 iulie a.c., polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu cei ai Biroului Siguranța Școlară și Serviciului Rutier, le-au fost alături elevilor unitățile de învățământ din Țicleni, care au participat la Gorj Fest-ul copiilor, organizat la Biserica Sfântul Gheorghe, din localitate.

Fiind deja la cea de-a treia ediție, concursul a strâns numeroși participanți, astfel că aproximativ 60 de elevi s-au întrecut în creativitate, în cadrul atelierelor de pictură, olărit, cusut și multe altele.

Înainte ca activitățile de creație să debuteze, polițiștii i-au instruit pe copii cu privire la respectarea regulilor de circulație atunci când traversează drumurile publice. De asemenea, polițiștii au efectuat exerciții practice cu elevii, folosindu-se de materialele din dotarea laboratorului de Educație Rutieră, care le-a fost prezentat ulterior.

Totodată, au fost purtate discuții informativ-preventive pe teme precum bullying-ul și cyberbullying-ul, dar și prevenirea delincvenței juvenile și a victimizării minorilor.