Știri recente, analize complexe, fii informat!

Caută
Close this search box.

(Foto) Razii în Gorj: polițiștii au dat zeci de AMENZI!

Distribuie:

Actualizat la: 2023-07-08 13:17:12
acum 11 luni

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Gorj, alături de jandarmi și pompieri, au continuat acțiunile pe raza întregului județ, cu efective mărite, aflându-se printre cetățeni, în vederea asigurării unui mediu de siguranță adecvat.

Acțiunile au ca obiectiv principal prevenirea infracțiunilor comise cu violență și combaterea consumului de substanțe interzise.

Creșterea gradului de siguranță rutieră este un alt obiectiv urmărit de oamenii legii, motiv pentru care polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor interzise, precum și sancționarea oricăror abateri de la normele legale constatate în trafic.

În timpul acțiunilor au fost legitimate 1034 de persoane și au fost verificate 434 de vehicule.

În incinta societăților comerciale verificate, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj au urmărit dacă sunt respectate măsurile privind apărarea împotriva incendiilor.

În noaptea de 7/8 iulie a.c., au fost aplicate 157 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 47.000 de lei, dintre care 10 pentru nerespectarea Legii nr. 61/1991, 139 pentru nerespectarea O.U.G. nr. 195/2002 și 8 sancțiuni pentru încălcarea prevederilor altor acte normative.

Au fost reținute, în vederea suspendării, 10 permise de conducere, au fost retrase 5 certificate de înmatriculare și au fost testați 341 de conducători auto pentru consumul de alcool și 22 conducători auto pentru consumul de substanțe psihoactive.

Oamenii legii vor continua acțiunile în vederea asigurării unui climat optim de ordine și siguranță publică.

Exemple:

La data de 8 iulie a.c., ora 01:10, polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Stoina au depistat în trafic, un tânăr de 25 de ani, din comuna Stoina, în timp ce conducea un autoturism pe DN 6 B Căpreni.

La aceeași dată, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Motru au depistat în trafic, un tânăr de 22 de ani, din comuna Bala, județul Mehedinți, în timp ce conducea un autoturism pe strada Stadionului.

În ambele situații, polițiștii au procedat la verificarea în bazele de date, stabilind că tinerii au dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat.

Au fost înregistrate dosare penale, sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice, de către o persoană care are suspendat acest drept.