Știri recente, analize complexe, fii informat!

Caută
Close this search box.
Banner PSD

Gorjul, inclus GREȘIT în topul cu cele mai mici salarii din România

Distribuie:

Actualizat la: 2024-01-12 11:01:31
acum 4 luni

Județul Gorj a fost inclus greșit într-un top cu cele mai mici salarii din România. În topul respectiv, Gorjul era clasat pe locul doi ca fiind județul cu unele dintre cele mai mici salarii din țară. Consiliul Județean Gorj a precizat că informațiile sunt eronate.

”Având în vedere informațiile apărute în spațiul public, referitoare la nivelul salariilor din judeţ, facem precizarea că, în mod eronat, Gorjul a fost plasat în topul judeţelor cu cele mai mici salarii din ţară, respectiv cu un venit mediu net de 3.200 de lei.

Așa cum arată datele INS, aceste informații nu reflectă corect realitatea economică a județului Gorj. Contrar informațiilor vehiculate în mass-media, începând cu luna ianuarie 2023, venitul mediu net al angajaților din județul Gorj a fost de 3.788 de lei, în creștere cu până la 4.044 de lei net, în luna septembrie 2023.

Este important să subliniem că progresele economice și investițiile atrase în Gorj au contribuit la o îmbunătățire semnificativă a nivelului salarial în județul nostru.

Mai mult, suntem hotărâți să ne continuăm eforturile pentru a crea un mediu propice dezvoltării economice, generând astfel noi oportunități de angajare și asigurând un nivel de trai sporit,pentru toți locuitorii județului Gorj.

Încurajăm, pe această cale, informarea din surse oficiale și consultarea datelor reale, furnizate de autoritățile cu atribuţiiîn domeniu, pentru a avea o perspectivă corectă asupra evoluției salariilor în Gorj şi, totodată, asupra întregului climat economic din judeţ.”, a transmis Consiliul Județean Gorj.

banner Cosmin Mihai Popescu
Banner Marcel Laurentiu Romanescu