Știri recente, analize complexe, fii informat!

Caută
Close this search box.
Banner PSD

Medicii Constantin Barbu și Adrian Sterie au realizat o operație 3D ÎN PREMIERĂ la Târgu Jiu 

Distribuie:

Actualizat la: 2023-12-07 21:21:40
acum 5 luni

Consiliul Județean Gorj a achiziționat două noi sisteme 3D-4K pentru chirurgie laparoscopică cu ICG destinate Secțiilor Chirurgie I și Chirurgie  II ale Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, echipamente de ultimă generație. Echipamentele medicale recent achiziționate vor contribui semnificativ la eficiența și precizia intervențiilor chirurgicale laparoscopice. 

În cursul zilei de 06.12.2023, medicii chirurgi Constantin Barbu și Adrian Sterie, de la Secția Chirurgie Generală II, au efectuat primele două intervenții cu unul dintre cele două Sisteme 3D 4K pentru chirurgie laparoscopică cu ICG achiziționate de CJ Gorj. 

Astfel, au fost operați cu succes o pacientă în vârstă de 45 de ani – căreia i s-a efetuat o colecistectomia laparoscopică cu camera 3D; și un bărbat în vârstă de 41 de ani, diagnosticat cu apendicită acută-în cazul lui a fost efectuată o Apendicectomia laparoscopică. 

Potrivit medicilor, colecistectomia laparoscopică cu camera 3D reprezintă intervenția minim invazivă de excizie a colecistului (vezicula biliară, fierea). Ea este operația de elecție, “standardul de aur” în ceea ce privește patologia colecistului.  Apendicita acută este considerată cea mai frecventă urgență chirurgicală, având predominanță la vârstele tinere, dar putând apărea oricând pe parcursul vieții, cu diverse forme evolutive și posibile complicații redutabile. Apendicectomia sau operația de apendicită efectuată laparoscopic presupune îndepărtarea chirurgicală a apendicelui inflamat cu ajutorul unor instrumente introduse în abdomen prin incizii de mici dimensiuni. 

Medicii celor două secții de Chirurgie ale SJU Târgu Jiu au transmis faptul că cele două sisteme sunt performante și erau necesare, fiind o investiție benefică atât pentru pacient, cât și pentru personalul medical. 

banner Cosmin Mihai Popescu
Banner Marcel Laurentiu Romanescu