Știri recente, analize complexe, fii informat!

Caută
Close this search box.

Poliția Animalelor continuă acțiunile preventive în rândul cetățenilor

Distribuie:

Actualizat la: 2023-09-08 16:19:20
acum 10 luni

POLIȚIȘTII DIN CADRUL BIROULUI PENTRU PROTECȚIA ANIMALELOR CONTINUĂ ACȚIUNILE PREVENTIVE

La data de 7 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor Gorj au continuat acţiunile de prevenire în rândul cetățenilor cu privire la modul de respectare a prevederilor legale în materie de protecţie a animalelor și de verificare a modului de expunere spre comercializare a animalelor neidentificate sau neînregistrate.

Totodată, un aspect important a fost identificarea deținătorilor de animale care ar putea despărți puii de mamă până la vârsta de opt săptămâni în vederea comercializării.

“Reamintim tuturor deținătorilor de animale faptul că unul din principalele scopuri ale acțiunilor este informarea cetățenilor cu privire la respectarea normelor sanitar veterinare și de zoo-igienă privind adăpostirea, hrănirea, îngrijirea, reproducția, exploatarea, protecția și bunăstarea animalelor.

De asemenea, este important ca fiecare deținător de animale să țină cont de obligaţiile legale ce îi revin față de aceste necuvântătoare.

Prin toate acțiunile desfășurate, polițiști vizează în principal stoparea fenomenului abandonului de animale și diminuarea acțiunilor de cruzime și rele tratamente aplicate acestora.”, a transmis IPJ Gorj.