Știri recente, analize complexe, fii informat!

Caută
Close this search box.

Proiect în PREMIERĂ națională implementat de Consiliul Județean la Salvamont Gorj

Distribuie:

Actualizat la: 2024-05-08 10:07:09
acum 2 luni

Proiect în premieră națională implementat de Consiliul Județean la Salvamont Gorj! Inovație în salvarea montană – cea mai performantă ambulanță montană din România, acum operațională în Gorj!

“În contextul preocupărilor noastre constante pentru îmbunătățirea serviciilor de urgență medicală din județul Gorj, am acordat și vom acorda și pe viitor o atenție deosebită modernizării și eficientizării acestora. 

În acest sens, am intervenit asupra Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Târgu Jiu, pe care am reabilitat-o conform celor mai riguroase standarde, transformând-o într-un model de excelență medicală.

Eforturile noastre se extind dincolo de facilitățile urbane, ajungând în cele mai inaccesibile zone ale județului, de la vârfurile muntoase până în adâncurile peșterilor și ale apelor. 

În aceste locuri, salvamontiștii gorjeni au demonstrat în repetate rânduri că formează o unitate de elită, pregătită să răspundă cu promptitudine și eficiență în orice situație de urgență. 

În acest scop, ne-am asumat responsabilitatea de a aloca resursele materiale și financiare necesare pentru a menține și a dezvolta serviciile de salvare, în special în zonele montane și alte regiuni greu accesibile, care constituie peste 40% din suprafața județului nostru. Astfel, angajamentul nostru rămâne ferm: de a asigura că fiecare persoană, în momentele critice, va beneficia de intervenții rapide și eficiente, susținute de profesionalismul și dedicarea echipelor noastre de salvare. Aceasta este promisiunea noastră către comunitatea județului Gorj, o promisiune de siguranță, speranță și încredere în capacitatea noastră de a proteja și de a servi fiecare cetățean la cel mai înalt nivel de competență. 

În acest context, în cadrul unei inițiative inovative, Consiliul Județean Gorj a dotat Serviciul Salvamont cu cea mai performantă ambulanță de teren din România, destinată intervențiilor în zone montane și alte locuri greu accesibile. 

Aceasta reprezintă o premieră națională și a fost concepută în colaborare cu salvamontiștii din Gorj.

Vehiculul, care a fost apreciat și validat de Comisia Tehnică a Comitetului Internațional de Salvare Montană, CISA IKAR, este echipat pentru a transporta până la cinci salvatori și un accidentat, inclusiv cu echipament medical complet și sisteme de salvare adaptate diferitelor tipuri de teren. 

Mai mult, aceasta dispune de tehnologie avansată pentru comunicații și analiză a datelor, inclusiv utilizarea dronelor pentru recunoaștere. 

Această investiție reflectă angajamentul echipei pe care o conduc de a asigura servicii de salvare eficiente și de înaltă calitate în Gorj, un județ cu o suprafață semnificativă de teren montan greu accesibil. 

Această inițiativă servește drept model de bune practici, oferind un exemplu valoros pentru alte regiuni din România sau chiar pentru alte țări interesate de îmbunătățirea răspunsurilor în situații de urgență.”, a transmis președintele CJ Gorj, Cosmin Popescu.