Știri recente, analize complexe, fii informat!

Caută
Close this search box.

Scăldatul în Jiu, INTERZIS

Distribuie:

Actualizat la: 2024-06-18 12:59:52
acum 4 săptămâni

Având în vedere creşterea temperaturilor şi, odată cu aceasta, tentaţia cetăţenilor de a se scălda, specialiștii Apele Române Jiu subliniază faptul că  îmbăierea în apele curgătoare este interzisă, acestea neîndeplinind condiţiile pentru a fi folosite în acest scop. 

“Recomandăm populației să aleagă pentru scăldat ștrandurile și zonele special amenajate, cu respectarea măsurilor de siguranță.

Colegii subunităților Apele Române Jiu au luat măsuri în privinţa atenţionării înotului atât în râul Jiu, cât și în celelalte cursuri de apă importante. 

Pentru a conştientiza populaţia de riscul pe care şi-l asumă, dacă se scladă în apele Jiului – expunere la îmbolnăvire şi înnec – “A.B.A «Jiu» Craiova are amplasate pe malul râului Jiu plăcuţe cu «Scăldatul interzis».

Directorul Apele Române Jiu, inginerul Daniel Naicu face un apel, pe această cale, către  toți cetățenii, să țină cont de avertismente și să nu se aventureze la scăldat în apele Jiului.

Autoritățile de sănătate publică sunt instituțiile publice ale statului care monitorizează, exclusiv din punct de vedere bacteriologic, calitatea apelor de îmbăiere.”, a transmis ABA Jiu.