Știri recente, analize complexe, fii informat!

Caută
Close this search box.
Banner PSD

Video: Polițiștii doljeni au descins pe străzi și în sălile de jocuri de noroc

Distribuie:

Actualizat la: 2023-09-23 11:31:41
acum 8 luni

În noaptea de 22/23 septembrie a.c., în intervalul orar 23.00-03.00, în județul Dolj a fost organizată o acțiune tip „Razie” ,cu efective mărite, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de siguranță rutieră și prevenirea și combaterea faptelor antisociale.

În cadrul acțiunii au fost angrenați aproximativ 200 de polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, investigarea criminalității economice, arme, explozivi și substanțe periculoase și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale. Alături de polițiști s-au aflat și 62 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Dolj și ai Grupării de Jandarmi Mobile Craiova.

Acțiunea a vizat prevenirea și combaterea oricăror fapte cu violenţă pe stradă, în baruri și în zona societăților cu profil de săli de jocuri de noroc și pariuri sportive, precum și depistarea participanților la traficul rutier care încalcă normele legale privind circulația pe drumurile publice.

În cadrul activităților desfășurate, au fost verificate și legitimate aproximativ 1.300 de persoane, fiind verificate și controlate 88 de societăți comerciale, dar și 705 autovehicule.

Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 125 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 64.855 de lei.

La regimul rutier, ca măsură complementară, au fost reținute 10 permise de conducere și retrase 15 certificate de înmatriculare.

Totodată, forţele de ordine au constatat în flagrant delict şi 5 infracţiuni, dintre acestea 2 sunt la regimul rutier, 2 infracţiuni de posesie de droguri pentru consum propriu și o infracţiune de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Astfel de activități vor continua și în perioada următoare, în întreg județul, iar scopul acestora nu este acela de a aplica sancțiuni, ci de a preveni orice eveniment negativ, în vederea asigurării unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică pentru toți cetățenii.

Exemple:

  1. Un tânăr de 22 de ani, din comuna Amărăștii de Jos, a fost depistat în incinta unei săli de jocuri de noroc, situată pe strada Calea București, din municipiul Craiova, în timp ce avea asupra sa un briceag.

Pe numele acestuia, polițistii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

  1. Un tânăr de 20 de ani, din comuna Țuglui, a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea un autoturism pe bulevardul 1 Mai, din municipiul Craiova.

În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

  1. Doi bărbați de 25 și 38 de ani au fost depistați de forțele de ordine având asupra lor fragmente vegetale de culoare verde-oliv, cu miros înțepător.

Acestea au fost ridicate și ambalate, urmând a fi înaintate structurii competente cu continuarea cercetărilor.

În ambele situații au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deţinerea de droguri de risc pentru consum propriu.

banner Cosmin Mihai Popescu
Banner Marcel Laurentiu Romanescu