Știri recente, analize complexe, fii informat!

Caută
Close this search box.
Banner PSD

Vremea se RĂCEȘTE, vine un val de furtuni și temperaturi scăzute 

Distribuie:

Actualizat la: 2023-06-05 11:01:04
acum 12 luni

Un front atmosferic rece va traversa teritoriul României în zilele următoare. Vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată, furtuni, ploi torențiale, intensificări ale vântului, dar și o răcorire a vremii. 

Prognoza meteo vineri, 2 iunie 

Vineri, primele înnorări și averse vor apărea în zonele de munte, în jurul prânzului. După-amiaza, furtunile se vor extinde, local, și în zonele joase, mai ales în vest, sud-vest și nord-est. Pe alocuri, îndeosebi în nordul Moldovei, ploile vor fi însoțite de vijelii și căderi de grindină. 

În multe zone din estul și sudul țării, vineri va fi și cea mai caldă zi de până acum, cu maxime cuprinse între 27 și 29 de grade, iar izolat până la 30 de grade. În restul țării, temperaturile se vor încadra, în general, între 22 și 27 de grade, potrivit meteoradar.ro. 

Prognoza meteo sâmbătă, 3 iunie 

Sâmbătă, ploile și furtunile se vor muta în centrul și sudul țării. În Oltenia și, local, în Muntenia, Dobrogea și sudul Transilvaniei, vor fi posibile averse torențiale puternice, ce vor acumula peste 30 – 50 l/mp, descărcări electrice frecvente și intensificări ale vântului. 

Vremea se va răcori substanțial, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 19 și 25 de grade în cea mai mare parte a țării. În est și sud-est, vântul va avea intensificări cu rafale de până la 50 – 65 km/h. 

Prognoza meteo duminică, 4 iunie 

În Duminica Rusaliilor, vor mai fi posibile câteva ploi și furtuni în vest și sud-vest, dar în general vremea va fi mai liniștită și destul de răcoroasă în majoritatea regiunilor. 

Dimineața va fi chiar rece pentru luna iunie în nordul și centrul Moldovei, precum și în estul Transilvaniei, unde temperaturile vor scădea până la 6 – 9 grade. Nici la prânz nu va fi foarte cald: în sud și est se vor înregistra între 22 și 25 de grade, iar în vest și nord-vest se vor atinge 25 – 27 de grade. 

Prognoza meteo luni, 5 iunie 

Vremea va începe să se încălzească ușor în a doua zi de Rusalii, când mercurul din termometre va arăta din nou valori de peste 24 – 26 de grade în mare parte din țară. Ziua, vor fi posibile averse locale în zonele de deal și munte, dar spre seară sunt posibile și ploi mai liniștite în regiunile vestice. 

banner Cosmin Mihai Popescu
Banner Marcel Laurentiu Romanescu